El punt de trobada de tots els components de la Colla i els personatges que intervenen, és el local de l’Esplai dels avis. És el moment d’acabar de preparar els darrers detalls (posar faixes, assegurant-les amb imperdibles, lligar cintes dels picarols, nuar els llaços dels balladors, etc). Es passa llista per veure qui falta, els balladors es posen per ordre segons colles i es comença la cercavila.

És una de les parts de la festa més divertida. S’inicia des del carrer Balmes, al local de l’Esplai dels avis de Sant Celoni, i continua pels carrers cèntrics de la nostra vila fins a l’arribada a la plaça de la Vila a través del carrer Major.

Encapçala la cercavila el Capità de Cavall seguit del Vell i la Vella. Tot seguit, ve la colla del Filferro i acaba la colla del Ferro. Tot amanit per les trapelleries dels Diablots, que espanten amb trons i farina tots els ciutadans del carrer.

Durant el recorregut les colles faran diferents ballades per donar les gràcies als convits que reben d’alguns establiments i veïns. Així tothom va agafant forces (a base de croquetes, coques i vi bo), i es va animant per a la ballada a plaça.